Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dün dolar karşısında %2.5'in üzerinde değer kazanan Türk Lirası yeni günde dolar karşısında yükselişte. 

TCMB’nin dün 1 haftalık repo ihalesini açmaması ile kur ilk etapta bir miktar gerilemiş ardından kredi derecelendirme kuruluşu Fitch dünkü açıklamasında Türkiye'nin not indirimi riski olduğunu belirtmiş, açıklama sonrası kur yükselmişti. Fitch'in Türkiye'nin kredi notu ve görünümünü 27 Ocak'ta gözden geçirmesi bekleniyor.

Dün sabah saatlerinde 3.92 ile rekor seviyelere yaklaşan kur gün boyu sert biçimde dalgalanmıştı, daha sonra 3.75'in altına gerilemişti.

TCMB REPO İHALESİ AÇMADI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bugün de 1 hafta vadeli repo ihalesi açmadı. Bu gelişme öncesi 3.80'lerde bulunan Dolar/TL 3.77'ye kadar geriledi. Kur daha sonra düşüşünü sürdürerek TSİ 20:17'de 3.7202'ye indi.

ERDOĞAN: EKONOMİDE DEĞERLENDİRME YAPACAĞIZ

Cumhrubaşkanı Erdoğan bugünkü konuşmasında vatandaşa Dövizlerini TL'ye çevirme çağrısında bulundu.

Erdoğan: "Bu hafta içinde biz ekonomideki, gerek hükümetteki arkadaşlarımız gerekse benim cumhurbaşkanlığındaki danışmanlarım tekrar bir değerlendirmeyi yapacağız. Burada ürkecek herhangi bir şey söz konusu değil ama ben milletime çağrıyı tekrar yapıyorum. 'Kimse yastığının altında şu dövizi biriktirmesin, bunları TL'ye dönüştürsün' diyorum. Eğer bunlar TL'ye dönüşürse inanıyorum ki piyasalar çok daha rahatlayacaktır." dedi.

Dolar/TL önceki gün 3.9415 ile tarihi zirveye yükselmişti.

Bugün Türkiye'de önemi bir veri akışı bulunmuyor, siyasi cephedeki gelişmeler radarda olacak. ABD'de ise ÜFE ve perakende satış verileri izlenecek.