Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

New York Fed Başkanı William Dudley Fed'in ekonomide büyümeyi yakın zamanda bitirecek adım atmasının düşük olasılık olduğunu söyledi. Dudley konuya dair "Fed'in yakın zamanda ekonomik büyümeyi sonlandıracak adımlar atması olası değil çünkü enflasyon artık bir sorun değil" yorumunu yaptı.

New York'ta bir konferansta konuşan Dudley ekonomik büyümenin devam edeceği konusunda iyimser olduğunu söyledi. Dudley dolardaki güçlenmenin ithalat fiyatlarında aşağı yönlü baskıya neden olacağını ve yerel üreticinin fiyatları artırma kapasitesini sınırlayacağını belirtti. Dudley ayrıca istihdam kaynakları üzerinde baskının arttığını ancak bunun yavaş bir şekilde gerçekleştiğini söyledi. Dudley "Ekonomik büyümenin gelecek birkaç yıl daha süreceği konusunda iyimserim" ifadesini kullandı. 

Enflasyon halihazırda Fed'in hedefinin altında seyrederken Merkez Bankası yetkilileri yeni ABD Başkanı Donald Trump'ın ekonomi politikalarının nasıl şekilleneceğini ve bu politikaların ekonomiye etkilerini görmek istiyor.

8 Kasım'daki Başkanlık seçiminden bu yana Borsalar ve faiz oranları büyüme ve enflasyonda artış beklentileriyle yükseldi. Aralık ayı toplantısında FOMC üyeleri bu yıl için 3 faiz artışı öngörmüştü.