Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Girişimcileri çok yakından ilgilendiren kitlesel fonlama yasa tasarısının geçen hafta meclise sevk edilmesiyle yeni yıla müthiş bir giriş yapan girişimcilere şimdi de bir başka güzel haber Brüksel’den geliyor! 21.yüzyılın global melek yatırım politikaları Türkiye’de şekillenecek!

Tüm dünyada 50 milyar dolar işlem hacmiyle girişimcileri fonlayan melek yatırımcıların başkanları ve önde gelenleri bu yıl 13 Şubat’ta İstanbul’da Swissotel The Bosphorus’ta Dünya Melek Yatırım Forumu’nda (WBAF) toplanıyorlar. Londra Borsa’sının ana sponsorluğunu, Bloomberg HT’nin ise Medya Sponsorluğu’nu üstlendiği bu yılki forumda yaklaşık 75 ülkeden yüzlerce melek yatırımcı İstanbul’da bir araya gelecek.

100’ün üzerinde uluslararası konuşmacı!

Forum’da 60 ülkeden 100’ün üzerinde konuşmacı yer alıyor. Konuşmacılar arasında dünyanın en önemli melek yatırımcılarının yanı sıra politikacılar, sivil toplum kuruluşu liderleri, bankacılar, borsa başkanları, teknopark CEO’ları, uluslararası akademisyenler ve pek çok bakan var.

Türkiye çok güçlü temsil ediliyor

Dünya melek yatırım sektörünün geleceğinin şekillendirileceği bu oturumlarda Türkiye çok güçlü temsil ediliyor. T.C. Başbakanlık Yatrırım, Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut,  İTÜ Arıteknokent’in CEO’su Kenan Çolpan, TEB Özel Bankacılık Grup Koordinatörü Banu Taşkın, Bankalararası Kart Mekezi (BKM)nin desteklediği Fintech İstanbul Kurucularından Prof Selim Yazıcı, Samsung Genel Müdür Yardımcısı Tansu Yeğen, Intel Kurumsal İletişim Grup Direktörü Ferruh Gürtaş, Borsa İstanbul’un Başkanı Himmet Karadağ, Hazine Müsteşarlığı Mali Sektörle İlişkiler ve Kambiyo Genel Müdür Vekili Hakan Ertürk ve Sermaye Piyasaları Kurulu Başkan Yardımcısı Bora Oruç’un aralarında bulunduğu çok güçlü bir ekip bu Forum’da Türkiye’yi temsil ediyorlar.

Uluslararası 2 önemli rapor açıklanacak

Dünya Melek Yatırım Forumu (WBAF)’in çok önemli iki raporu 13 Şubat’ta İstanbul’da açıklanacak. Güney Doğu Avrupa Melek Yatırım Ekosistemi Raporu ile Türkiye raporunun açıklanması ile çok önemli istatistiki veriler ve güncel bilgiler Forum katılımcılarıyla paylaşılacak.

Startup Compass Teorisi ilk kez bu Forum’da açıklanacak!

Girişimcilerin sıfırdan iş kurabilmelerini ve atacakları her adımda başarıyı garantileyebilecekleri bilimsel bir metodoloji Sheffield Üniversitesi’den bir grup bilim adamının yaptığı araştırma ile bilimsel geçerlilik kazandı. Bu teorinin girişimciler ve yatırımcılar açısından çok değerli ve risk düşürücü metodlar içermesi, teorinin önemini bir kat daha arttırıyor. Dünyada ilk kez İstanbul’da bu Forum’da açıklanacak olan bu teori pek çok girişimci ve yatırımcı açısından gerçek bir yol haritası olarak takip edileceğe benziyor.