Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Suriyenin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden Fırat Kalkanı Harekatında çıkan çatışmada 2 asker şehit düştü, 15 asker hafif yaralandı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmede, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek için Suriyenin kuzeyine yönelik 24 Ağustosta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatının sürdüğü belirtildi.

Harekat kapsamında sabah saatlerinde terör örgütü DEAŞ üyeleri ile çıkan çatışmada 2 askerin şehit olduğu, 15 askerin hafif yaralandığı kaydedilen açıklamada, hastaneye sevk edilen yaralı askerlerin hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allahtan rahmet, şehitlerimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz." ifadesine yer verildi.