Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bloomberg'in verilerine göre bu hafta ilk 2 gün Hindistan'da 449.1 milyon dolarlık giriş oldu. Güney Kore ve Tayland'da da Çarşamba gününe kadarki 3 günde 1.1 milyar dolarlık giriş gerçekleşti.

Çin'de offshore yuan 3. günde de geriledi. 10 yıllık hazine tahvilleri ve Şanghay Borsası yükseldi. Güney Kore'de 10 yıllık tahviller 4. günde de yükselirken Kospi endeksi vepara birimi won değerlendi.

Filipin pesosu ve Filipin borsası bugünkü Merkez Bankası kararı öncesinde sakin seyrediyor. Bankanın faiz oranını değiştirmeyerek %3'te tutması bekleniyır.

Endonezya'da 10 yıllık hazine tahvilleri, para birimi rupi ve Jakarrta Bileşik Endeksi yükseldi. Moody's ülkenin kredi notu görünümünü durağandan pozitife çevirdi.

Tayland bahtı, 10 yıllık hazine tahvilleri ve SET Endeksi yabancı yatırımcının ülke varlıklarına girişi sürdüreceği beklentisiyle yükseldi. Küresel yatırımcılar dün net 2.2 milyar bahtlık (63 milyon dolar) tahvil, 15.5 milyon dolarlık hisse senedi aldı aldı. Öte yandan Tayland Merkez Bankası dün faiz oranını beklendiği gibi değiştirmeyerek %1.5'te tuttu. Güçlü bahtın ekonomik toparlanma için iyi olmadığına vurgu yapıldı.