Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Cleveland Fed başkanı Loretta Mester, Fed politika yapıcılarının piyasayı faiz konusunda şaşırtmak istemediğini söyledi.

Mester, politika yapıcıların piyasayı faiz konusunda şaşırtmak istemediğini ve küresel ve ülke içi risk ortamında, görünümlerini ayarlamak için "uyanık" olmak zorunda olduklarını söyledi.

MEster, Singapur'da Bloomberg Television'dan Haidi Lun'a yaptığı değerlendirmede, "Uluslarararası ekonomilerde belirsizlikler var. Avrupa bankalarına ilişkin belirisizlikler var, çok fazla jeopolitik belirsizlik var," dedi ve "Bu belirsizlikler dikkate alındığında, halen bir tahmin yapmak zorundayız ve halen uygun politika hakkında düşünmek zorundayız" şeklinde görüş bildirdi.

Yatırımcıların Mart ayında faiz artırımı beklentileri, Fed Başkanı Janet Yellen'ın 14 Şubat'taki konuşmasında, Trump'ın büyüme odaklı maliye politikaları uygulayıp uygulamamasından bağımsız olarak, bu yıl ilave sıkılaştırma beklediğini kaydetmesinin ardından güçlendi. Fed Politika yapıcıları 14-15 Mart'ta Washington'da toplanacak.

Mester, "Ekonominin nasıl işlediğini görmek ve daha fazla detaya ulaştığımızda paketi değerlendirmek durumunda kalacağız" dedi ve "Ekonominin beklediğimizdan farklı evrildiğini düşünürsek eğer, politika yolumuzu değiştirmekiçin istekliliğimiz konusunda uyanık olmak zorundayız" şeklinde konuştu.

Mester, 20 Şubat'taki konuşmasında, enflasyondaki yukarı harekete tepki olarak, yüksek faizler konusunda rahat olduğunu söylemiş, ancak Fed'in fiyat baskılarını giderme konusunda halen eğrinin gerisinde olmadığını kaydetmişti.