Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(20:03'te güncellendi)

ABD'de en çok kaybeden hisseler teknoloji ve küçük ölçekli şirket hisseleri olurken dolar, Fed'in son toplantı tutanaklarının yetkililerin faiz artırımlarını kısa vadeli enflasyonu tetiklemeden kademeli bir şekilde yapabilecekleri konusunda kendinden emin olduklarını işaret etmesinin ardından düşüşünün ikinci gününe girdi. Petrol, yedi haftanın en yüksek seviyesine çıktı. 

Nasdaq Bileşik Endeksi, ABD hisselerinin rekor zirvelerinden aşağı yönde hareket etmesiyle New York saatiyle 11:17'de yüzde 0.8 geriledi. ABD'de tahviller ise Avrupa borçlarıyla uyumlu bir şekilde yukarı yönde hareket etti. Fransa tahvilleri, bağımsız başkan adayı Emmanuel Macron ve merkezci Francois Bayrou arasında yapılan anlaşmanın ülkenin Avrupa Birliği'nden çıkmak isteyen bir lider seçebileceği konusundaki endişeleri yatıştırmasının ardından yükseldi. Ham petrol, ABD'de stokların azaldığını gösteren raporun ardından yeniden varil başına 54 doların üzerine çıktı. 

Küresel hisse senetlerinin değerini 70 trilyon doların üzerine çıkartan ve MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi'ni rekor seviyesine taşıyan ralli, yatırımcıların politik belirsizlikler ve Fed'in faiz artırımı görünümüyle baş etmeye çalışmasıyla hızını kesmiş gibi görünüyor. 

New York'ta Fargo Funds Management baş hisse senedi stratejisti John Manley, "İyimserliğin yüksekliği fazla, ancak derinliği az" dedi ve "İnsanlar hisse senedi piyasalarına çekilmiş durumda ve piyasaların çok hızlı bir yükselişe geçtiği konusunda endişeli" diye konuştu.

Piyasalarda dikkat çeken olaylar şöyle;

*Trump, istihdam artışı ve yeni vergi ve ticaret politikalarını görüşmek üzere Perşembe günü şirketlerin üst düzey yetkilileri ile görüşecek.

*Milyarder Warren Buffett haftasonu Berkshire Hathaway Inc.'nin karı ile birlikte hissedarlara yıllık mektununu açıklayacak.

*İngiltere'de kanun koyucular gelecek hafta Pazartesi ve Çarşamba günü Brexit tasarısına yönelik değişiklikleri görüşecek. Bu değişiklikler AB vatandaşlarının AB vatandaşlarının İngiltere'deki haklarını içerebilir ve parlamentoya son karar hakkında bağlayıcı bir oylama hakkı verebilir.

Hisse Senetleri

*S&P 500 Endeksi, yüzde 0.25 geriledi. Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 0.15 geriledi.

*Dow Jones Endeksi, 9 gün üst üste rekor tazelemesinin ardından yatay seyretti. 

Para Birimleri

*Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yüzde 0.45 düşerek Çarşamba günkü kayıplarını genişletti.

*Euro dolar karşısında, Çarşamba günü yüzde 0.2 yükselerek 1.0581'e çıktı.

Tahviller

*ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi üç baz puan azalarak yüzde 2.39'a indi. 

*Fransa'nın 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi beş baz puan azalarak yüzde 0.97'ye geldi. Almanya'da gösterge faizler ise üç baz puan düşerek yüzde 0.25'e indi. 

Emtia

*Batı Teksas petrolü (WTI), yüzde 1.6 yükselerek varil başına 54.44 dolara çıktı. Brent petrolü de yüzde 1.6 tırmanarak varil başına 56.71 dolara ulaştı.

*Altın, yüzde 1.35 yükselerek ons başına 1,249.90 dolara ulaştı.

(20:03'te güncellendi)