Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(18:37'de güncellendi)

Dolar, Fed'in 15 Mart'ta faiz artırımına gidebileceğini işaret etmesine bağlı olarak küresel ekonominin sıkılaştığına yönelik artan işaretlerin piyasalara boğa tonu getirmesiyle kazançlarını genişletti. Hazine tahvilleri geriledi. ABD hisseleri, rekor seviyelerine yakın seyretti. 

Dow Jones Endeksi, ABD'de işsizlik başvurularının 44 yılın en düşük seviyesine inmesiyle tarihi rekor seviyesinin yakınlarında fazla değişmedi. ABD'de gerileyen işsizlik başvuruları, ekonomik büyümenin daha yüksek borçlanma maliyetleriyle baş edebileceği tutumunu destekledi. Dolar, Mayıs'tan bu yana olan en uzun yükselişine yönelirken altın, tahviller ile birlikte geriledi. Petrol, ABD'de petrol stoklarının rekor seviyesine çıkmasıyla geriledi. 

Çin ve ABD'den gelen güçlü fabrika verisinin bir gün ardından, Perşembe günü açıklanan veriler, Avrupa'da enflasyonun arttığı ve ABD'de işgücü piyasasının sıkılaştığı işaretlerini verdi. 

Royal London Asset Management birden çok varlık yöneticisi Trevor Greetham, "Şu ana kadar açıklanan veri bir hayli güçlü ve faizleri artırmak için beklemeye gerek yok" diye konuştu. 

Hisse senetleri

*S&P 500 Endeksi, New York saatiyle 10:04'te yüzde 0.2 düşerek 2,390.61'e indi. Endeks, Çarşamba günü yüzde 1.4 kazanç elde etmişti.

*Stoxx Europe 600 Endeksi, işlemlerin erken saatlerinde 15 ayın en yüksek seviyesine çıkmasının ardından New York saatiyle 08:17'de fazla değişmedi.

*Tüketiciye dayalı hisseler, Luxottica Group SpA'nın 2017 yılı için yayınladığı kar görünümünün beklentilerin altında gelmesinin ardından gerçekleştirdiği düşüşle geriledi. Kamu hizmetleri hisseleri, Engie SA'nın olumlu kar açıklamasının ardından yükselişe geçti.

*Asya'da hisseler yükseldi. Tokyo hisseleri, 2015 yılının Aralık ayından bu yana olan en yüksek seviyesine sıçradı. Avusturalya göstergesi yüzde 1.3 kazanç elde etti. Jakarta Bileşik Endeksi, bu yıl içerisindeki en büyük kazancını sağladı.

Para birimleri

*Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yüzde 0.5 yükseldi ve yükselişinin beşinci gününe girdi. Endeks, 20 Ocak'tan bu yana olan en yüksek seviyesinde.

*Euro, dolar karşısında yüzde 0.4 değer kaybederek 1.0504'e indi ve üç gün üst üste geriledi.

*Yen, dolar karşısında yüzde 0.6 zayıflayarak 114.44'e indi.

Tahviller

*10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi, Çarşamba günü sergilediği 6 baz puanlık yükselişin ardından iki baz puan artarak yüzde 2.48'e çıktı.  

Emtia

*Altın, yüzde 0.8 düşerek ons başına 1,239.60 dolara geriledi. 

*Petrol, ABD'de petrol stoklarının rekor seviyesine çıkmasıyla düşüşünün üçüncü gününe girdi ve iki ay içerisindeki en uzun düşüşünü sergileid. 

*Batı Teksas Petrolü (WTI), yüzde 1.8 gerileyerek varil başına 52.86 dolara indi. 

*Güçlenen dolar, bütün baz metalleri aşağı çekti. 

(18:37'de güncellendi)