Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Yurtiçinde enflasyonun çift haneye ulaşması kurda sert yükselişe neden oldu. Enflasyon tahminleri aşarak yaklaşık 5 yılın zirvesine yükseldi. Şubat'ta TÜFE aylık % 0.81, yıllık % 10.13 arttı.

Enflasyon haberinin ardından kur 3.71 seviyelerinden 3.74'e kadar yükseldi. Veriyle birlikte Euro/TL %0.5 yükselerek 3.94'ü aşarken 10 yıllık tahvil faizleri de 8 baz puan artarak % 11.15'e yükseldi. 

TL YILBAŞINDAN BU YANA EN FAZLA DEĞER KAYBEDEN PARA BİRİMİ

Türk Lirası bugün gelişen piyasa paraları arasında en fazla değer kaybeden 3. para birimi olurken 23 Şubat'tan beri %5'in üzerinde değer kaybetti. Yılbaşından bu yana da TL %6'ya yakın düşüşle gelişen piyasalarda en fazla değer kaybeden para birimi oldu.





 

Mart ayına girilmesiyle gözler Fed'in 14-15 Mart tarihlerinde gerçekleştireceği toplantıya çevrildi. Fed yetkililerinin son dönemdeki şahin açıklamaları bu ay faiz artışı olacağı sinyali veriyor.

Bu akşam TSİ 21:00'de Fed Başkanı Janet Yellen'ın konuşması piyasalar için kritik önemde olacak. 2017 yılı faiz artırımlarının 3’ten fazla olmasına dair endişeler doları destekliyor.

Ak Yatırım yolladığı bir notta, "Yellen’ın “şahinvari” tonda olmasını beklemiyoruz. Faiz artırımlarının yeterince fiyatlandığı mevcut ortamda Yellen’ın yangına körükle gitmek istememesi ve “ABD verilerinin seyrine göre artırım yapacağız” temalı, yumuşak bir tonda konuşabileceğini öngörüyoruz." değerlendirmesini yaptı.