Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Enerjisa Elektrik Dağıtım AŞ (EEDAŞ), Ak Yatırım ortaklığında 4 yıl vadeli 405 milyon liralık işlemle Türkiye’nin en büyük reel sektör tahvil ihracını gerçekleştirdi.

Enerjisa'dan yapılan açıklamaya göre, 1 Mart'ta öngörülene göre iki katı talep toplanarak, Ak Yatırım ortaklığında 2 Mart 2017'de 4 yıl vadeli 405 milyon lira tutarında TÜFE’ye endeksli Türkiye’nin en büyük reel sektör tahvil ihracı yapıldı.

Tahvil ihracından sağlanan kaynakla yeni yatırımlar için alternatif finansman yaratılmasının hedeflendiği bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Enerjisa Üst Yöneticisi Kıvanç Zaimler, enerji sektöründeki yatırımcı portföylerini arttırmayı ve sektöre biraz daha şeffaflık getirmeyi hedeflediklerini aktararak, "Bunun için de öncelikle güçlü finansman yapımızı korumaya, geleceğe güvenle bakan bir şirket olmaya devam etmeliyiz." ifadesini kullandı.

Zaimler, tecrübeleriyle sektörün gelişmesine katkıda bulunduklarını belirterek, "Şirket olarak insan odaklı hizmetleri teknolojik altyapımızla birleştirip yatırımlarımıza devam ediyoruz. Sürdürülebilir enerji için de yatırımlarımıza devam edeceğiz. Geçtiğimiz yılın ikinci yarısında gerçekleştirdiğimiz ve yine Türkiye’de bir ilke imza attığımız iki tahvil ihracının ardından bu ihraçla da hem yeni yatırımlarımız hem de refinansman ihtiyaçlarımız için ek finansman sağlamış olduk." değerlendirmesinde bulundu.

Ak Yatırım Genel Müdürü Mert Erdoğmuş ise geçen yıl aracılığını yaptıkları her ihracın farklı özellikler taşıdığını belirterek, "2017 yılında da fark yaratan ihraçlara aracılık etmeye devam ediyoruz. Ülkemizde elektrik dağıtım ve perakende satış sektörlerinde lider konumda bulunan Enerjisa’nın Türkiye’de gerçekleşen en büyük finans dışı tahvil ihracını başarıyla tamamlamanın haklı gururunu yaşıyoruz." ifadesini kullandı.

Enerjisa geçen yılın ikinci yarısında da 200 ve 150 milyon liralık olmak üzere, iki tahvil ihracı gerçekleştirerek piyasadan toplam 350 milyon lira finansman sağlamıştı.