Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Hatay'ın Samandağ İlçesi'nde bir savaş uçağının düştüğü, pilotların paraşütle atladığı ihbarının yapıldı.

DHA'nın haberine göre ilçeye bağlı Yaylacık Mahallesi kırsalında saat 18.30 sıralarında büyük bir gürültü duyduklarını söyleyen köylüler jandarmaya bilgi verdi. Amanos Dağları eteklerindeki kırsal alana bir savaş uçağının düştüğü, pilotlarının da paraşütle atladığı ihbarı üzerine jandarma ve polis ekipleri arama çalışması başlattı.

BAŞBAKAN AÇIKLAMA YAPTI

Başbakan Binali Yıldırım, Hatay'ın Suriye sınırından düşen uçakla ilgili, "Suriye rejimine ait bir uçak olduğu tahmin ediliyor" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Nevşehir mitinginin ardından Valiliği ziyaret etti. Ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, Hatay'ın Suriye sınırında düşen uçakla ilgili, "MİG-23 uçağı düştü. Pilotun atladığı tahmin ediliyor. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Uçağın Suriye topraklarına pilotun muhtemelen ya Türkiye tarafına ya da Suriye tarafına düştüğü varsayılıyor. Samandağ Yaylacık mevkiinde meydana geliyor. Durum bundan ibaret. Suriye rejimine ait bir uçak olduğu tahmin ediliyor" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE SINIRINDA MI DÜŞTÜ?

Başbakan "Bu konuda netlik yok bizim sınırda da olabilir Suriye sınırında da olabilir. Düşme nedeni konusunda netlik yok. O bölgede hava şartlarını kötü olduğu biliniyor." dedi.

HT