Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

ABD'de tarım dışı istihdam verisinin ardından Dolar/TL 3.7235'i test etti. Ücret artışlarının beklentinin altındak alması düşüşte etkili oldu. Bloomberg Dolar Spot Endeksi ise veriden önce 1,250.7 seviyesindeyken veri sonrasında 1,247.10'a geriledi. Veri öncesinde %2.61'e kadar yükselen 10 yıllık ABD tahvil faizi ise veri sonrası %2.5836'ya kadar geriledi. 

Ak Yatırım yolladığı notta, "Veri piyasa beklentilerinin üzerinde ve kurum beklentimizin üst sınırında gerçekleşiyor (235 bin kişi). Ortalama saatlik ücretler verisi beklentilerin altında açıklansa da, geçtiğimiz ay verisi yukarı yönlü revize edilmiş ve bunu dolar pozitif olarak yorumlayabiliriz.

Ancak veriye piyasa tepkisi ilk etapta dolar negatif gibi görünüyor..Geçmiş örneklere bakıldığında piyasanın veriye olan ilk tepkisinin ilk dakikalarda yanıltıcı olabildiğini ve 15 dakika sonrasında netleştiğini  görüyoruz." yorumunu yaptı.


Dolar/TL, Merkez Bankası'nın gecelik repoda fonlama yapmaması ile birlikte sert düşmüştü. Kur Merkez sonrası 3.77 seviyelerinden 3.7450'ye kadar gerilemişti.