Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hong Kong'da işlem gören Çin hisse senetleri, iki haftadan uzun bir sürenin en güçlü yükselişine yöneldi. ABD ve Çin arasındaki siyasi tansiyonun yuan üzerinde baskı oluşturacağı yönündeki endişelerin hafiflemesi, Çin hisselerinin kazançlarında etkili oldu. ChiNext Endeksi, Çin anakarasının kazançlarına öncülük etti.

Hong Kong'da Hang Seng China Enterprises Endeksi, gün içi seans ortasında yüzde 1.5 artıda idi. Sigortacılık, bankacılık ve altyapı şirketleri en iyi performs gösteren sektörler arasında yer aldı. Gayrimenkul geliştiricilerinin hisseleri tırmandı. ChiNext Endeksi yüzde 1 yükseldi. Çin hisse seneedi fonu geçtiğimiz üç yılda benzerlerinin yüzde 97 üzerinde performans gösteren Ren Xiangdong, yüksek kar artışına sahip küçük sermayeli Çin şirketlerinin hisse senetlerini almak için doğru zaman olduğunu belirtti.

Hong Kong'da KGI Asya icra direktörü Ben Kwong, “Yuanın değer kaybetmesine ilişkin endişeler, doların kazançalrına ara vermesi ve Trump'ın Çin'e yönelik eleştirilerinin dozunu gelecek G-20 toplantısında büyük bir ihtimalle azaltacak olmasının etkisiyle, bir miktar azaldı.” dedi.