Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya'da gelişen ülke para birimleri Fed'in faizleri artırması beklenen 2 gün sürecek toplantısı öncesi düştü. Hazine tahvilleri de gerilerken çoğu Borsa yükseldi.

Singapur'daki SEB’de Asya strateji Müdürü olan Sean Yakota "Fed toplantısı yaklaşırken pozisyonlar azaltıldı, çok fazla yön yok. toplantı sonrası Asya para birimlerinde zayıflama sürebilir, dolarda uzun pozisyonu tercih ediyorum" yorumunu yaptı.

Çin'de offshore yuan değer kaybederken 10 yıllık hazine tahvilleri geriledi. Şanghay borsası ve Hang Seng endeksi ikinci günde de yükseldi.

Güney Kore wonu yabancı yatırımcının dün 115 milyon dolarlık tahvil satmasının ardından 3 günde ilk kez geriledi. Kospi endeksi 3. günde de yükselerek Mayıs 2015'ten beri en yüksek gün içi seviyeye çıktı.

Tayvan'da Taiex Endeksi 2. günde de yükselirken 10 yıllık hazine tahvilleri düştü.

Tayland'da 10 yıllık hazine tahvil faizleri geriledi, para birimi baht fazla değişmedi. Tayland tahvil piyasasından Pazartesi gününe kadar 11 gün çıkış yaşandı.

Filipin borsası 2. günde de yükselirken peso 2 günlük ralliyi sonlandırmaya hazırlandı.

Endonezya'da Jakarta borsası 2. günde de yükselirken 10 yıllık tahviller ve rupi fazla değişmedi.

OCBC Bank'ta üst düzey trader olan Setephen Innes yolladığı notta "Piyasa oyıncuları bu hafta Hollanda'daki seçimler ve FOMC toplantısı öncesi büyük ölçüde kenarda kalmayı tercih etmiş görünüyor. Akşamki hareketler ise FOMC öncesi pozisyonlanma olarak görülebilir" değerlendirmesini yaptı.