Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Paris'te Orly Havaalanı'nda silah sesleri duyuldu. Silah sesleri üzerine havaalanı boşaltıldı.

Fransa İçişleri Bakanı, havaalanında görevli askerlerden birinin silahını alan kimliği belirsiz bir kişinin vurularak öldürüldüğü bilgisini doğruladı. Saldırganın, görevli askerin silahını aldıktan sonra havaalanındaki mağazalardan birine sığındığı sonrasında bu mağazada öldürüldüğü belirtildi.

Saldırganın, günün daha erken saatlerinde Paris'in kuzeyinde bir polis noktasına gerçekleştirilen saldırının da faili olduğu ve polis noktasındaki saldırının ardından havaalanına geldiği açıklandı. Polis noktasına gerçekleştirilen saldırıda bir polis memuru yaralanmıştı.

Saldırganın istihbarat servisleri tarafından 'radikal islamcı' gruplara yakın isimlerden biri olarak bilindiği belirtildi.

Paris polisi, havaalanında başka bir saldırgan veya patlayıcı olma ihtimaline karşılık operasyonu sürdürüyor. Güvenlik güçlerinin öldürülen kişinin üzerinde intihar yeleği veya kemeri bulunmadığından emin olmak için arama çalışması yaptığı ancak ölen kişinin üzerinde herhangi bir patlayıcıya rastlanmadığı belirtildi.

Orly Havaalanı'ndaki uçuşların iptal edildiği, bazı uçuşların şehirdeki diğer havaalanı olan Charles De Gaulle'e yönlendirildiği belirtildi.

HT