Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Anlaşma ile ilgili olarak haberturk.com'a konuşan Unit International Başkanı Ünal Aysal, İran'a ortak olarak yapacakları santrallerin toplam yatırım tutarının 3.4 milyar dolar olduğunu söyledi. Aysal, yüzde 30'luk hissenin kaç liraya satıldığı ile ilgili olarak ise bilgi vermedi.

7 SANTRAL 5'E DÜŞTÜ

İran Enerji Bakanlığı ile geçen Haziran ayında ülkeye toplam gücü 6 bin Mw'nin üzerinde 7 adet doğalgaz çevrim santrali inşa etmek konusunda bir anlaşma yaptıklarını hatırlatan Aysal, son görüşmelerle bu sayının beşe düştüğünü kaydetti. Güney Koreli firma ile ortak olarak yapacakları bu santrallerinin toplam gücünün ise 5 bin Mw olacağını ifade etti.

Güney Koreli SK Engineering & Construction ile son 4 aydır görüşme halinde olduklarını belirten Aysal, öncelik İran'daki projeler olmak üzere gelecekte yeni ülkelere de açılabileceklerini vurguladı. Aysal, Unit International olarak projelerinin Türkiye, Doğu Avrupa ve Ortadoğu'da yoğunlaştığını da sözlerine ekledi.

ANLAŞMA CUMA GÜNÜ İMZALANDI

Öte yandan konu ile ilgili İran ve Güney Kore basınına yansıyan haberlere göre iki firma arasındaki anlaşma Cuma günü İstanbul'da imzalandı. Anlaşmayı SK Engineering adına Başkan Ahn Jae-hyun ve Unit International adına da Ünal Aysal imzaladı.

Anlaşma ile birlikte iki firma İran'ın Saveh, Zahedan, Sufian, Qasr-e Shirin ve Ahvaz bölgelerine yatırım yapacak. İlk enerji santrali inşaatlarının 2018 Ocak ayında Saveh ve Zahedan'da başlaması bekleniyor. Saveh'deki santarlin kapasitesi 1,200-MW, Zahedan'dakinin ise 880-Mw olacak. Santrallerin planlanan faaliyete geçiş zamanı ise 2020'nin ikinci yarısı.

SK TÜRKİYE'DE TUFANBEYLİ SANTRALİ'Nİ İNŞA ETTİ

1977'de kurulan SK Engineering, ulaşım, enerji ve telekomünikasyon altyapıları ile bina çözümleri konusunda önemli işlere imza atıyor. Firma, Türkiye'de de Tufanbeyli Santrali'nin inşaasını gerçekleştirmişti.

HT