Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

ABD'de Perşembe günü dördüncü çeyrek büyüme verisinin üçüncü revizyonu açıklanacak. Büyümenin değişmeyerek %2'de kalması bekleniyor. Cuma günü Şubat ayı kişisel gelir ve harcamalar ile Fed'in de yakından takip ettiği PCE verisi izlenecek.

Bu arada hafta boyunca bölgesel Fed Başkanlarının açıklamaları takip edilecek.

Pazartesi günü Chicago Fed Başkanı Charles Evans ve Dallas Fdd Başkanı Dennis Kaplan, Salı günü Kansas City Başkanı Esther George, Çarşamba günü Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, perşembe Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, San Francisco Fed Başkanı John Williams, New York Fed Başkanı William Dudley, Cuma da Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari ve St. Louis Başkanı James Bullard'ın konuşmaları radarda olacak.

BREXIT RESMİ OLARAK BAŞLAYACAK 

İngiltere Başbakanı Theresa May, geçen hafta yaptığı açıklamada, Brexit sürecini resmi olarak başlatacak Lizbon Anlaşması'nın 50. maddesini 29 Mart tarihinde işleteceğini açıklamıştı. Söz konusu maddenin işletilmesinin ardından başlayacak müzakere süreciyle İngiltere, iki yıl içinde AB'den ayrılacak.

TÜRKİYE 4. ÇEYREK BÜYÜME VERİSİ 

Yurtiçinde de Cuma günkü büyüme verisi en önemli veri olarak öne çıkıyor. Türkiye ekonomisi, geçen yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 1.8 küçülmüştü. Ekonomi böylece 2009'un üçüncü çeyreğinden bu yana ilk kez daralmıştı.

Bunun yanı sıra bu hafta Türkiye ekonomisinin gündeminde konut fiyat endeksi, reel sektör güven endeksi, ekonomik güven endeksi ve dış ticaret verisi de bulunuyor.

Referanduma yaklaşırken siyasette yaşanan gelişmeler ve Merkez Bankası'nın likidite adımları da finans piyasalarının odağında olacak.