Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Chicago Fed Baişkanı Charles Evans, enflasyon ve kamu harcamalarına ilişkin belirsizlik dikkate alındığında, bu yıl iki faiz artırımının ABD ekonomisi için yeterli sıkılaştırma miktarı olabileceğini söyledi.

Madrid'de Bloomberg Television'dan Michael McKee'ye yaptığı değerlendirmede, "Tahminimi göz önüne alarak daha fazla güvene sahip olduğum ölçüde, bu, belki de üç fiaz artırımını destekleyebileceğimin iyi bir göstergesi olacaktır," dedi ve "Eğer daha fazla belirsizlik olusa, iki doğru rakam olabilir" şeklinde görüş bildirdi.

Hisse senetleri, ABD'de Başkan Donald Trump ve Cumhuriyetçi Parti'nin sağlık hizmetleri yasasını parlamentodan geçirememesi ve bunun sonucu başkanın ekonomi politikalarının uygulanabilirliğine yönelik kuşkuların artması sonucu değer kaybederken, tahvil faizleri geriledi. Vadeli işlem verilerine göre, yatırımcılar ayrıca, Fed'in bu yıl için faiz artırımlarına ilişkin beklentilerini düşürdü ve Fed'in 2017 yılında üç faiz artırımına gidilebileceği şeklindeki projeksiyonuna pek şans vermiyorlar.

Fed, büyüme tahminlerinde mali teşviğe ilişki varsayımları içerme konusunda temkinliydi, ancak Trump'ın kasım ayındaki seçim zaferi ile birlikte gelen piyasa rallisi, enflasyonun çok düşük kalacağı yolundaki endişelerin azalmasına yardımcı oldu.