Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul'da basın mensuplarıyla bir araya geldi. Müezzinoğlu, 1 Ocak - 29 mart 2017 tarihleri arasındaki sağlanan artı istihdam rakamlarını paylaştı.

Müezzinoğlu,"1 Ocak- 29 Mart arasında kamu ve kamuda ihaleli çalışanlar hariç, 4A sigortalı özel işyerlerinde çalışan artı istihdam 443 bin 247 kişiye ulaştı. Bizim beklediğimiz rakamdan daha iyi bir rakam. İnşallah bunu çok daha iyi noktalara taşıyacak, istihdamın en yoğun olduğu dönemdeyiz. Mart-Nisan-Mayıs ayları ve Haziran sonlarına kadar hedefimiz bu rakamı 1 milyona yaklaştırmak. Bununla birlikte işsizlik oranlarının düştüğünü göreceğiz. Bu üretim artışına, üretim artışı ihracat artışına, ihracat artışı da ülke ekonomimizin büyümesine olumlu katkılarıyla bize geri dönecek" dedi.

"500 BİNİNİ BAŞARAMADIK"

2016'da hedeflenen 900 bin artı istihdamın 400 binini başardıklarını belirten Müezzinoğlu, "500 binini başaramadık. Bu daralan ekonomi, olağanüstü durumlar bize 2016'da ilave 500 bin işsiz insanımız geldi. İşsizlik oranları arttı. 2017 yılının hedefi de 1 milyon artı istihdam olunca 1,5 milyonluk artı istihdam konusunda çalışma hayatında milli seferberliği başlattık ve 7 Şubat itibariyle Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği startla bu alanda yoğun çalışmaya başladık ve bugüne kadar getirdik" diye konuştu.