Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Mitsubishi Electricin Türkiye operasyonlarını Şevket Saraçoğlu yönetecek.

Şirket açıklamasına göre, Mitsubishi Electricin Türkiye operasyonlarını iş dünyasının deneyimli ismi Saraçoğlu yönetecek. 2013 yılından bu yana Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri Genel Müdürü olarak görev yapan Saraçoğlu, bugün itibarıyla bayrağı Masahiro Fujisawadan devraldı ve Mitsubishi Electric Türkiyenin yeni Başkanı oldu.

Profesyonel iş hayatına NETAŞ Northern Telecomda başlayan Saraçoğlu, ardından Alarko Holdingde tekstil boya ve kurutma makineleri ile bina otomasyonu konularında çalıştı. Saraçoğlu, Korona Şirketler Grubu bünyesinde yeni bir departman kurulumundan ve çimento fabrikaları kontrol sistemlerinden sorumlu oldu. 1992 yılında Genel Teknik Sistemler (GTS) şirketinin kurucu ortağı olan Saraçoğlu, GTSnin 1993te Mitsubishi Electric Fabrika Otomasyon Sistemlerinin Türkiye distribütörü olmasıyla birlikte Mitsubishi Electric markasıyla yollarını birleştirdi.

Saraçoğlu, Mitsubishi Electricin 2013 yılında GTSyi satın almasının ardından Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri Genel Müdürü olarak görev yaptı.