Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Güney Kore wonu düşüşe öncülük etti. Ülkede yabancı fonların dün tahvil piyasasında 900 milyon dolardan fazla satış yapması bu düşüşte etkili oldu. Bölge Borsaları ise karışık seyretti.

Güney Kore wonu ülke tahvillerinden Ekim'den beri en büyük günlük çıkışın ardından düşerken 10 yıllık tahviller yükseldi. Kospi endeksi düştü. Yabancı yatırımcı dün 918.3 milyon dolarlık tahvil sattı, böylece yıllık çıkış 10.9 milyar dolara ulaştı.

Tayland bahtı 2. günde de geriledi. 10 yıllık tahvil faizleri Kasım'dan beri en düşük seviyeye inerken SET Endeksi yükseldi. Küresel yatırımcılar dün net 13.5 milyar bahtlık tahvil aldı. Bu 18 Ocaktan beri en büyük giriş oldu.

Filipin pesosu düşerken borsa ikinci günde de yükseldi. Enddonezya rupisi ve 10 yıllık tahviller yatay seyrederken Jakarta borsası ikinci günde de yükseldi.

ANZ Asya Araştırma Birimi Başkanı Khoon Goh "Piyasada akşamki riskten kaçış moduna bakılırsa Asya para birimleri de zayıf kalacak..Yatırımcılar Fed tutanakları, tarım dışı istihdam verisi ile Trump'ın Çin Devlet Başkanı Şi ile görüşmesini izleyecek" diye konuştu.