Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

ABD'nin geçen hafta Suriye'ye düzenlediği füze saldırısının ardından 3.7476'e yükselen kur yeni haftada 3.69'un üzerinde seyrini sürdürüyor.

Kur saat 09:15 itibariyle %0.1 düşüşle 3.7251'den işlem görmesinin ardından öğleden sonra kademeli olarak 3.70'in altına kadar geriledi ve TSİ 21:57'de 3.6990 seviyesinden işlem gördü.  

Fed Başkanı Janet Yellen dün akşam saatlerinde Michigan Üniversitesinde konuştu. Yellen faizlere ilişkin olarak "Kademeli faiz artışları büyük ihtimalle izleyeceğimiz yol olarak gözüküyor." dedi. Yellen, Fed'in faizlerin kademeli artırımında çok beklemesi durumunda ekonominin aşırı ısınabileceğine dikkati çekti.



Bugün yurtiçinde Şubat ayı cari açık verisi açıklandı. Türkiye'nin cari açığı Şubat'ta 2.53 milyar dolarla beklentinin hafif üzerinde gerçekleşti. Veri sonrası kur fazla değişmedi. Referandum öncesi siyasi gelişmeler de piyasaların radarında kalacak.



Kapital  FX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan kırda ana yönü referandum sonuçlarından sonra oluşacak siyasi ve ekonomik ortamın belirleyeceğini söyledi.