Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bloomberg HT'deki Akıllı Para programına konuk olan Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım 2016 sonu itibariyle Türkiye ihracatının % 23'üne destek verdiklerini, bu yıl için hedeflerinin %26 olduğunu belirtti.

Yıldırım yeniden yapılanma sürecinde olduklarını belirterek "Kredi garanti fonu (KGF) ile çalışmaya devam edeceğiz, bankacılık ve finans sistemiyle çalışmaya devam edeceğiz ama yıl sonuna doğru yapılandırmamızı tamamlayıp ihracatçılarımızla doğrudan çalışmaya devam edeceğiz. Bankanın 30. yılında bu dönüşümü sağlayacağız" dedi.

Yıldırım KGF'nin Türk Eximbank için de son derece anlamlı olduğunu belirterek "KGF Türk Eximbank için de son derece anlamlı kuruluş haline geldi. Kredi garanti fonumuzla diğer finans kurumlarına göre çok daha yakından çalışıyoruz. KGF yeniden yapılanma dönemine kadar sorunlu şirketlerin gittiği bir yerdi ancak bu yapı tamamen değişti. Artık 100 milyar TL'yi aşan kefaleti vermiş durumda." yorumunu yaptı.

"TCMB ÇOK ANLAMLI BİR ADIM ATTI"

2016 sonunda Türk Eximbank'ın Türkiye ihracatının yüzde 23'üne destek verdiğini dile getiren Yıldırım  "2016 sonu itibariyle Eximbank Türkiye ihracatının %23'ünü finanse eden bir yapıya ulaştı, bu sene hedefimiz %26'ya ulaşmak." dedi.

Yıldırım MB'nin şubat ayında reeskont geri ödemelerinin Türk lirası olarak da yapılabilmesine imkân tanımasının önemli ve anlamlı bir adım olduğunu belirterek "Merkez Bankası'nın ihracatçıya sağladığı bu kaynak için kutluyorum" dedi.