Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Yeni güne 3.65 seviyelerinde yatay hareketle başlayan Dolar/TL ilerleyen saatlerde yükselişe geçti. Kur saat 12:41'de 3.6712'ye kadar yükseldi. Tahviller ise yükseldi. 

Dolar/TL opisyonlarında bir aylık beklenen volatilite %18.6'ya yükseldi. Bu ocaktan beri en yüksek seviye ve oylama sonrası fiyat dagalanması beklentilerinin arttığına işaret ediyor. TL yıl başından beri en kötü performans gösteren gelişen ülke para birimi olurken bu hafta ise %1.7 değerlendi. Bu, 3 haftadaki ilk yükseliş oldu. 

Türk Ekonomi Bankası stratejisti Erkin Işık'a göre TL bu hafta iyi performans gösterse de aylık bazda düşüşte bu nedenle piyasaların 'evet'i fiyatladığını söylemek için erken..



10 yıllık tahvil faizleri 4. günde de geriledi ve 6 baz puan düşerek %10.89 oldu.

Kur dün güne 3.6970 seviyesinde başlamış, referandum beklentileriyle kademeli olarak 3.65'e kadar gerilemiş, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Dolar çok güçleniyor" açıklamasının ardından da 3.65'in altını test etmişti.



Turkey Macro View Consultancy CEO'su Serkan Özcan Bloomberg HT'ye dün "'Evet'in çıkması halinde piyasada ralli olacağı algısı var... Ne çıkarsa çıksın artık siyasetin dümende olmadığı, reformların, makul para politikasının konuşulabildiği bir dünyaya gittiğimiz zaman Türk varlıkları bugünkünden çok daha iyi bir yerde olur" değerlendirmesini yaptı.

Bugün yurtiçinde önemli bir veri bulunmuyor, referandum öncesi gelişmeler takip edilecek. ABD'de haftalık işsizlik başvuruları ve Tüketici Güveni verileri izlenecek.