Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trump'ın doların çok güçlendiğini belirtmesinin ardından Asya'da gelişen ülke paraları yükseldi. Gelişen ülke Borsaları ve çoğu hazine tahvili de yükseldi. Kore yarımadasında devam edecen politik gerilim ve güvenli liman talebiyle yen 5 ayın zirvesine yükseldi.

Won, dolardaki düşüş ve Güney Kore Merkez Bankası'nın politika faizini değiştirmemesinin ardından 2 ayın en büyük artışına ilerledi. Kospi endeksi ve 10 yıllık tahvil faizi 3 baz puan artıişa %2.18 oldu.

Çin'de onshore yuan ralli yaptı. Şanghay borsası yükseldi. Tayvan doları %1 yükselirken 10 yıllık tahvil faizi 4 baz puan düşerek %1.04 oldu. Taiex endeksi yükseldi. Yabancı yatırımcılar dün net 129 milyon dolarlık hisse senedi aldı.

Endonezya rupisi 5. günde de yükseldi. Küresel fonların varlıklarını artırması yükselişte etkili oldu. Jakarta borsası da yükseldi.

Malezya ringiti dolardaki düşüşle 3. günde de yükselirken KLCI Endeksi 2 haftanın en yükseğine çıkmasının ardından geriledi. 10 yıllık tahvil faizi ise 3 baz pun yükselerek %4.15 oldu.

Hindistan rupisi bir haftanın en büyük artışını kaydetti. Ülkede tüketici fiyatları Mart'ta yıllık %3.81 arttı. Beklenti %3.94'tü.