Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(17:33'te güncellendi)

ABD hisseleri daha düşük bir seviyeden açılırken dolar, önceki kayıplarının ardından dengesini buldu. Piyasalar, ABD Başkanı Donald Trump'ın Çarşamba günü yaptığı "dolar çok güçlü" ve "düşük faiz oranlarından yanayım" açıklamalarını sindirdi. Banka hisseleri, Avrupa'da hisseleri aşağı çekti. 

S&P 500 Endeksi, Perşembe günü yüzde 0.25 aşağıdan açıldı ve 2,339.09'a geldi. Dow Jones Endeksi, yüzde 0.24'lük bir düşüşle 20,543.27 puana geriledi. Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Çarşamba günü 200 günlük hareketli ortalamasının altına inmesinin ardından yatay seyretti. ABD Hazine tahvillerinin faizi fazla değişmezken Avrupa'da tahviller yükseldi.  

Trump'ın Wall Street Journal'a verdiği mülakatta Çin para birimine karşı tutumunun yumuşadığını işaret etmesi ve Fed Başkanı Janet Yellen'ın yeniden aday gösterilmesi için açık kapı bırakması, küresel hisse senedi piyasalarında artan volatiliteye hız kazandırdı. Piyasaların geçirdiği birkaç sakin haftanın ardından, traderlar Trumo'ın önceden kestirilemeyen müdahaleleri, artan jeopolitik riskler, Fed'in izleyeceği politika ve Avrupa'da önem arz eden başkanlık seçimleri ile baş etmeye çalışıyor. 

Piyasalarca izlenecek önemli olaylar şöyle;

*JPMorgan Chase & Co., Citigroup Inc. ve Wells Fargo & Co. Perşembe günü kar arakamlarını açıklayacak ve net faiz marjı, kredi ve işlem trendlerinde odaklanacak ABD'nin büyük bankaları için kar sezonunu açacak.

*Paskalya tatili dolayısıyla yarın çoğu piyasa kapalı olacak. 

Para Birimleri

*Bloomberg Dolar Spot Endeksi, önceden gerçekleştirdiği yüzde 0.3'lük kayıpları sildi ve yatay seyretti. Yen, dolar karşısında yüzde 0.1 değer kaybetti ve 109.20'ye çıktı. 

*Euro, dolar karşısında son dört gün içerisinde ilk kez geriledi ve yüzde 0.3 zayıfladı. 

Hisse Senetleri

*Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 0.4 geriledi. 

*Nasdaq 100 Endeksi, yüzde 0.17 geriledi. Russell 2000 Endeksi ise yüzde 0.27 düştü. 

Tahviller

*ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi Çarşamba günü sergilediği 6 baz puanlık düşüşle 16 Kasım'dan bu yana olan en düşük seviyesinden kapanmasının ardından fazla değişmeyerek yüzde 2.24'te kaldı.  

*Almanya'da 10 yıl vadelilerin faizi 2 bp azaldı ve yüzde 0.18'e indi. 

Emtia

*Batı Teksas petrolü (WTI), yüzde 0.2 yükseldi ve varil başına 53.24 dolara çıktı. 

*Altın, gerçekleştirdiği yüzde 0.88'lik yükselişle beş ayın en yüksek seviyesine ulaştı ve ons başına 1,289.30 dolardan işlem gördü. 

*Demir cevheri vadelileri yüzde 1.1 geriledi. 

(17:33'te güncellendi)