Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

JPMorgan Chase & Co., beklenenen daha iyi gelen işlem sonuçları ve kredi marjlarının desteği ile analistlerin tahminlerinden daha iyi kar açıkladı.

JPMorgan hisselerinin ilk işlemlerde yükselmesine neden olan bu rapor, ABD'nin en büyük bankalarının müşterilerine hisse senedi ve tahvil işlemlerinde yardımcı olmalarından ne kadar para kazandıklarını gösteren ilk açıklamaydı. Banka CFO'su Marianne Lake, Şubat ayında, piyasa gelirinin ilk çeyrekte ılımlı bir şekilde yukarıda olacağını, ancak bankanın 2016'daki güçlü performansı dikkate alındığında zor bir karşılaştırma olacağını söyledi.

Piyasalar Mart ayında iyileşti ve bu durum New York merkezli bankanın sabit getirili menkul kıymet işlemlerinden gelirinin yüzde 17 artarak 422 milyon dolara çıkmasına ve yüzde 2 artışla 1.61 milyar dolara çıkan hisse senedi gelirindeki sürpriz artışa yardımcı oldu. İşlem gelirleri üst üste dörtdücnü çeyrekte de artış gösterdii ve bu durum son 10 yılın en uzun çeyrek dönem yükseliş serisini işaret ediyor.

Sonuçlar, analistlerin 4.02 milyar dolar olan tahvil işlemleri ve 1.45 milyar dolar olan hisse senedi işlemleri tahminlerinden daha iyi çıktı. tahvil kazançları, Avrupa'da yaklaşan seçimlerden, merkez bankası hareketlerinden ve iyileşen kredi işlemlerinden dolayı meydana gelen faiz hareketlerinden yön buldu.

Banka2nın net ları yüzde 17 artarak 6.45 milyar doalra ya da 1.65 dolar hisse başına kara çıktı. Bu veriler bir yıl önce aynı dönemde sırasıyla 5.52 milyar dolar ve 1.35 dolar seviyelerindeydi. Düzeltilmiş hisse başına kar 1.57 dolar ile, Bloomberg'in anketine katılan 23 analistin tahminlerinin ortalaması olan 1.52 doların üzerinde çıktı.