Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Anayasa değişikliği referandumundan çıkacak sonuç, bu hafta yurtiçi piyasaların hareketinde en önemli belirleyici olacak.

Referandum öncesi yapılan açıklamalarda, çıkacak sonucun etkisinin kısa süreli olacağına, ardından gelecek politik söylemlerin ve verilecek mesajların daha önemli olduğuna vurgu yapılmıştı.

Pazartesi günü Türkiye'de Ocak ayı işsizlik oranı açıklanacak. İşsizliğin yükselişine devam ederek %13'e tırmanması bekleniyor. Perşembe günkü Tüketici Güven Endeksi öne çıkan diğer bir veri.

KÜRESEL PİYASALARDA BU HAFTA 

Global ölçekte Kuzey Kore ve Suriye başta olmak üzere jeopolitik riskler odakta kalmaya devam edecek. 

Cuma günü ABD'de açıklanan veriler, tüketici fiyatlarının bir yıldan fazla süre sonra ilk kez düştüğünü, perakende satışların 2. ayda da gerilediğini göstermişti. Bu gelişmeler, ekonomik büyümenin ilk çeyrekte ivme kaybettiğine işaret etti.

Salı günü ABD'de konut başlangıçları ve inşaat izinleri, Çarşamba günü Fed Bej Kitap raporu, Cuma günü 2. el konut satış verileri izlenecek.

ABD'de ilk çeyrek bilanço sezonu da bu hafta piyasanın radarında olacak. S&P 500'deki 68 şirketin ilk çeyrek kar rakamları açıklanacak. Bank of America, Goldman Sachs, Yahoo başta olmak üzere şirketlerin bilançosu takip edilecek.

Bazı bölgesel Fed Başkanlarının da bu hafta konuşma yapması bekleniyor. Fed'in 2 numaralı ismi Stanley Fischer, Kansas City Başkanı President Esther George, Boston Fed Başkanı Eric Rosengren ve Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari'nin açıklamaları öne çıkıyor.