Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Jakarta'daki vali seçimlerinde Başkan Widodo'ya yakın bir ismin kaybetmesi ve Fransa'daki seçimler öncesi para birimleri geriledi. Çoğu hazine tahvili de düştü. Natixis Asia'da üst düzey ekonomist olan Trinh Nguyen, "Riskten kaçış algısı muhtemelen etkili olacak. Yatırımcılar şimdilik belirsizlik ortadan kalkana kadar güvenli limanlara kayacak, bu da gelişen ülke paralarında baskıya neden olacak" diye konuştu.  

Çin'de onshore ve offshore yuan fazla değişmezken 10 yıllık hazine tahvilleri geriledi. Hang Seng endeksi yatay seyrederken Şanghay Borsası 5. günde de düştü.

Endonezya rupisi 9 Mart'tan beri en büyük düşüşe hazırlanırken 10 yıllık hazine tahvilinin faizi 2 baz puan yükselerek %7.10 oldu. Jakarta borsası %0.1 geriledi. Nomura analistleri ülkedeki seçimin hisse senedi yatırımcılar için negatif sürpriz olduğunu bildirdi.

Güney Kore wonu düşerken 10 yıllık hazine tahvilleri de geriledi. Kospi endeksi ise yükseldi. Tayvan doları ve Tayvan borsası fazla değişmedi. Tayland'da 10 yıllık tahviller 3. günde de düşerken baht fazla değişmedi.

Filipin pesosu 4. günde de geriledi. Merkez Bankası Başkan Yardımcısı yatırımların toparlanmasını beklediklerini açıkladı.