Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

İş Yatırım Ekonomisti Mumammer Kömürcüoğlu Bloomberg HT'ye referandum sonrası piyasalarda yaşanan olumlu tepkinin bir miktar daha devam edebileceğini söyledi.

Akıllı Para programında Açıl Sezen'in sorularını yanıtlayan Kömürcüoğlu "İçerideki dalgalanma daha da azaldıkça olumlu tepki devam edecek gibi görünüyor, daha sonra gelişen ülkelerle benzer patikaya girebiliriz" dedi.

Kömürcüoğlu yılın kalanında olumlu seyir beklese de çok büyük sermaye girişi beklemediğini ifade ederek "Yılbaşından beri (gelişen piyasalarda) olumlu bir ortam vardı. Bizce Türkiye yılın ilk çeyreğinde bu furyadan yetince faydalanamadı...Ancak şimdi siyasi belirsizlik azaldı, 2019'a kadar seçim olmayacak. Türkiye artık cazibe merkezi olabilir, muhtemelen yılın kalanında daha olumlu seyir olacaktır diye düşünüyorum..Yine de çok büyük bir sermaye girişi beklemiyoruz" diye konuştu.

Kömürcüoğlu yılın kalanında Fed'den 1 faiz artışı beklediklerini, gelişen ülkelerde Fed etkisiyle görülen dalga boyunun sınırlı kalmaya başladığını, ama risk iştahının tersine dönmesinin Türkiye başta olmak üzere tüm gelişen piyasalar için olumsuz olacağını belirtti.