Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası (AMB) bugünkü toplantısında, yetkililerin ekonomik toparlanmayı ve bölgedeki siyasi türbülans riskini izlemeleri ile birlikte, faizleri değiştirmeyerek rekor düşük seviyelerde tuttu ve parasal genişleme programını miktarını düşürerek devam ettirdi. 

AMB Yönetim Konseyi, varlık alımlarını devam ettirme kararı aldı, ancak aylık varlık alım miktarını 80 milyar eurodan 60 milyar euroya düşürdü. Politika yapıcılar, temel refinansman faizi sıfır, mevduat faizini ve marjinal borç verme faizi sırasıyla eksi yüzde 0.4 ve yüzde 0.25 seviyelerinde tuttu. Bu karar, Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tümü tarafından tahmin edildi.

AMB ayrıca, ayrıca, faizlerin uzun bir süre daha mevcut seviyelerde ya da daha aşağıda kalacağını ve görünüm daha az avantajlı olursa büyüklük ve süre bakımından esnek kalan net varlık alımlarının ufkunun oldukça ötesine geçeceğini ifade etti.

Euro dolar karşısında, karar sonrası 1.0882 ile günün en düşük seviyesine inmesinin ardından Frankfurt saati ile 13:47'de 1.0888 seviyesine geldi.