Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye ve Rusya'nin kredi notlarının, daha önce destekleyici olan büyüme potansiyeli ve mali politika dahil kredi temellerindeki kötüleşmeyi yansıttığını söyledi.

Moody's her iki ülkeyi karşılaştırdığı raporunda iki ülkenin emtia döngüsüne karşı farklı hassasiyetleri olmalarına rağmen ortak zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Moody's Kıdemli Başkan Yardımcısı Kristin Lindow "Türkiye'nin büyük ekonomik büyüme potansiyeli var, ancak Rusya ekonomisi daha büyük ve daha zengin. Türkiye'nin nüfus avantajıyla gelecek 4 yılda yaklaşık %3, Rusya'nın %1.5 büyümesini bekliyoruz." değerlendirmesine yer verdi.

Kurum, her 2 ülkenin kamu borcunun gelecek 2 yılda yükseleceğini ancak borcun GSYH oranının 'ılımlı' olacağını belirtti.

Moody's Rusya'da olay riskinin 'jeopolitik' gelişmelerle şekilleneceğini, Türkiye'de dış finansman ve iç politikanın temel risk faktörleri olduğunu savundu.

Moody's Eylül ayında Türkiye'nin notunu yatırım yapılabilir seviyenin altına, Mart ayında da görünümünü "negatif"e indirmişti.