Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya'da gelişen ülke para birimleri yükselirken bölge Borsalarından oluşan endeks bir aydan fazla sürenin en iyi haftalık performansını kaydetti. Yabancı yatırımcı girişi bu yükselişte etkili oldu.

Güney Kore wonu bugün ABD Başkanı Trump'ın Kuzey Kore ile bir çatışma ihtimali gördüğünü belirtmesiyle düştü.

Malezya ringiti küresel risk iştahındaki iyileşmeyle Nisan ayında Asya'da en iyi performansı kaydetti. Ringit haftalık bazda %1.2 yükseldi. 10 yıllık tahvil faizi bugün 1 baz puan düşerek %4.06 oldu.

Hindistan para birimi 2 hafta süren düşüş sonrası  bu haftayı yükselişle tamamlamaya hazırlandı. Para birimi Nisan'da %1 artarak 5. ayı da değer kazancıyla tamamlıyor. Yabancı yatırımcılar bu sene net 6.5 milyar dolar hisse senedi aldı.

Tayvan doları üçüncü haftada da yükseldi. Para birimi dolar karşısında Çarşamba günü 2014'ten beri ilk kez 30 seviyesini aştı. Taiex endeksi haftalık bazda %1.3 değer kazanırken bugün ise hafif düşüşte.

Endonezya rupisi ikinci günde de geriledi. Yabancı yatırımcı 26 Nisan'da net 610 milyar rupilik tahvil, 27 Nisan'da 34.7 milyon dolarlık hisse senedi aldı. Jakarta borsası haftalık bazda %0.6 yükseldi.

Güney Kore wonu Trump'un Kuzey Kore söylemiyle bugün %0.4 geriledi. Kospi endeksi %0.2 düştü, endeks haftalık bazda %1.4 yükseldi. 10 yıllık tahvil faizi ise bu hafta 3 baz puan yükselerek %2.19 oldu.

Çin'de offshore ve onshore yuan bugün %0.1 yükseldi. Borsalar 3. haftada da düştü. Şanghay bugün %0.3, haftalık bazda %1 düştü. 10 yıllık faizler 3 baz puan artarak %3.47 oldu.

Tayland bahtı yabancı yatırımcı çıkışıyla bu hafta %0.7 geriledi. Yabancılar dün net 1.8 milyar baht (52 milyon dolar) tahvil sattı: Haftalık çıkış 2.7 milyar bahta ulaştı. Yatırımcı dün net 17.6 milyon dolarlık da hisse senedi sattı.