Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Piyasaların bu haftaki en önemli gündemi yarın açıklanacak enflasyon verisi olacak. Mart ayında %11.29'da yükselen enflasyonun Nisan'da da artışını sürdürmesi ve %11.72'ye çıkması bekleniyor. Enflasyonun aylık bazda ise %1.02'den %1.30'a yükselmesi bekleniyor. Merkez Bankası aylık fiyat gelişmeleri raporunda Mart'ta gıda enflasyonunun tüketici enflasyonundaki yükselişin temel belirleyicisi olduğunu belirtmişti.

Noor CM Yurtiçi Piyasalar Satış Müdürü Bloomberg HT'ye yaptığı değerlendirmede yıllık enflasyonun %12'lere yaklaşabileceğini belirtti. Yılmaz "Enflasyonda %12'li seviyeler gelecek gibi görünüyor. Bu da piyasa açısından sürpriz değil ama sonrasında ne olacağı çok önemli. Eğer çift hanelerde kalanağı beklentisi güçlenirse bu sıkıntılı ve önümüzdeki dönemlerde faizlere yansıyacak bir etkiyi beraberinde getirir" dedi.

TCMB geçen hafta açıkladığı enflasyon raporunda yıl sonu enflasyon tahminlerini yükseltmişti. Enflasyon rakamı ve Fed'in yarın akşamki faiz kararı Dolar/TL 'nin ve piyasaların hareketinde belirleyici olacak.