Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 10 Mayıs 2017

1- Danıştay 149 yaşında

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Danıştayın 149. Kuruluş Yıl Dönümü Programı'na katılacak.

(Ankara/10.00)

2- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Sierra Leone Cumhurbaşkanı Ernest Bai Koroma'yı resmi törenle karşılayacak.

- Erdoğan, baş başa ve heyetler arası görüşme sonrası Koroma ile ortak basın toplantısı düzenleyecek, Konuk Cumhurbaşkanı onuruna resmi akşam yemeği verecek.

(Ankara/16.30/16.45/18.30/19.00)

3- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, resmi temaslarda bulunmak üzere Italya'nın Milano kentine gidecek.

(Ankara)

4- Başbakan Binali Yıldırım, "Somali" konulu yüksek düzeyli konferansa katılmak üzere Esenboğa Havalimanı'ndan İngiltere'nin başkenti Londra'ya hareket edecek.

(Ankara/14.00)

5- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin MYK toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/12.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Sodex Ankara Fuar Açılışı'na katılacak.

(Ankara/10.00)

2- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 11. Uluslararası MEB Robot Yarışması açılış programına katılacak, Karatay Aykent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret edecek.

(Konya/11.00/15.00)

3- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 4. İstanbul Uluslararası Su Forumu Açılış Merasimi'ne iştirak edecek, İslam Ülkeleri Ulusal Meteoroloji Servisleri 1. Toplantısı'nın açılışında konuşacak.

(İstanbul/10.00/14.00)

4- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 10 Mayıs Ebeler ve Hemşireler Günü nedeniyle düzenlenen "Sizler Umudun Adısınız" programına katılacak.

(Ankara/14.00)

5- TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği ile Türkiye Bilişim Vakfı tarafından düzenlenen "14. e-Türkiye Ödül Töreni"ne katılacak.

(TBMM/10.00)

6- TBMM'den

- TBMM Genel Kurulunda, bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin kanun tasarıları ele alınacak.

(14.00)

- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek.

(13.00)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Üretim Reform Paketi'yle ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/09.30)

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, E-Berk Metalurji Tünel Teknolojileri AŞ'nin "Tünel Açma Makinesi Yatırımı Açılış Töreni"ne katılacak.

(Ankara/10.30)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci 3. Grup Gümrük Bölge Müdürleri Toplantısı'na iştirak edecek.

(Ankara/10.00)

4- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 33. İSEDAK İzleme Komitesi Toplantısı'na katılıyor.

(Ankara/09.00)

5- TÜİK, 2016 yılı "istatistiklerle aile" verilerini ve Mart 2017 dönemi motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, AB Dış Politika ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Komşuluk Politikası ve AB Komisyonunun Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Dimitris Avramopoulos ve AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ile ayrı ayrı görüşecek.

(Brüksel)

2- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Karadağ'ın başkenti Podgorica'daki temasları kapsamında, mevkidaşı Srdjan Darmanovic ile görüşecek, Cumhurbaşkanı Filip Vujanovic ve Meclis Başkanı İvan Brajovic tarafından kabul edilecek.

3- Musul kent merkezinin batı yakasının terör örgütü DEAŞ'tan geri alınması operasyonu takip ediliyor.

(Musul)

4- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

5- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam)

GÜNCEL

1- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Yunanistan'da 11. Balkan Ülkeleri Genelkurmay Başkanları Konferansına katılacak.

(Atina)

AA