Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi, "AMB'nin önlemleri çok etkili oluyor" dedi.

Draghi, bölge ekonomisinin güçlenmekte olduğunu söylemekle birlikte, AMB'nin teşviğk programınınhenüz işini bitirmediğini belirtti.

AMB Başkanı, Hollanda parlamentosunda yaptığı açılış konuşmasında, "Ekonomik toparlanma, kırılgan ve istikararsız durumundan güçlü ve daha geniş tabanlı bir çıkışa evrildi," dedi ve "Ancak başarıyı ilan etmek için çok erken" şeklinde konuştu.

AMB politika yapıcıları, şimdiye dek fiyat artışında hızlanma getirdiği yönünde fazla bir işaret göstermeyen ekonomideki sakin büyüme ortamında, teşviğin kademeli kaldırılması için iletişim kurulup kurulmamasını ya da nasıl kurulması gerektiğini tartışıyor. İcra Kurulu Üyesi Yves Mersch, Pazartesi günü yaptığı konuşmada, merkez bankasının toparlanmaya yönelik risklerin "geniş anlamda dengeli" olarak tanımlanabilecek noktaya yaklaştığını kaydederek, teşviğin kaldırılmasına yönelik ilk adımın işaretini verirken, Draghi bu konuda daha temkinli bir tutum içinde.

Draghi, "Gelmekte olan veriler, Euro Bölgesi ekonomisindeki çevrimsel toparlanmanın artan bir şekilde sağlam hale geldiğini ve aşağı yönlü risklerin daha da azaldığını teyit etmekte," dedi ve "Ancak mevcut enflasyon baskıları durgunluğunu sürdürüyor ve henüz ikna edici bir yukarı trend göstermiyor" değerlendirmesinde bulundu.