Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Merkez Bankasının (Fed) Minneapolis Şubesi Başkanı Neel Kashkari, Dodd-Frank Bankacılık Reformu yasasının yürürlükten kaldırılmaması gerektiğini söyledi.

Kashkari, Minnesota İş Ahlakı Ödülleri töreninde yaptığı konuşmada, ABD'deki 2008 finansal krizinin ardından 2010'da hayata geçirilen ve ülkedeki büyük ölçekli bankalara ve finansal kuruluşlara kısıtlamalar getiren Dodd-Frank yasası hakkında değerlendirmelerde bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump tarafından kısmen kaldırılması düşünülen Dodd-Frank'ın getirdiği düzenlemelerin Amerikan finans sistemine faydalı olduğunu belirten Kashkari, bu düzenlemelerin yumuşatılmaması gerektiğini vurguladı.

Ancak Amerikan finans sistemine zarar veremeyecek kadar küçük ölçekli bankaların üzerindeki bazı düzenlemelerin yumuşatılabileceğini ifade eden Kashkari, büyük bankalar için ise Dodd-Frank yasasının yürürlükte kalması gerektiğini bildirdi.

Kashkari, geçen yıl yaptığı bir açıklamada, ABD'de olası bir finansal kriz durumunda büyük bankaların tekrar hükümet tarafından kurtarılmaması gerektiğini söylemişti.

AA