Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yeni Zelanda Merkez Bankası, bugün gerçekleştirdiği toplantısında, gösterge faizi değiştirmeyerek rekor düşük seviyede tuttu ve enflasyonun yavaşlayacağını belirterek, faizin uzun süre bu seviyede kalacağı tahmininde bulundu.

Başkan Graeme Wheeler, resmi nakit oranının yüzde 1.75'te tutulma kararının alındığı toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Para politikası kaydadeğer bir süre için genişlemeci kalmaya devam edecek," dedi ve "Çok sayıda belirsizlik devam ediyor ve politikanın buna göre ayarlanması gerekebilir" şeklinde konuştu.

Whheeler, Yeni Zelanda dolarını desteklememek ve bu çeyrekte beş yılı aşkın sürenin ardından ilk kez Banka'nın hedef aralığı olam yüzde 1-3'ün orta noktasına ulaşan enflasyonu düşürmemek için, faiz artırımlarına ilişkin beklentileri güçlendirmeme konusunda oldukça temkinli. Yeni Zelanda Merkez Bankası Perşembe günü, enflasyonun 2018 yılının ilk çeyreğinde yüzde 1.1'e yavaşlayacağı tahmininde bulundu ve zamanından önce gidilen sıkılaştırmanın büyümeyi olumsuz olumsuz etkileyebieceğini kaydetti.

Yeni Zelanda doları, Whheler'ın açıklamasının ardından 1 ABD sentinden fazla değer kaybetti ve açıklama öncesi seviyesi olan 69.37'den, yerel saat ile 10:34'te 68.28 seviyesine indi.