Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Görevden alınan FBI Direktörü James Comey'in ABD Başkanı Donald Trump ile Oval Ofis'te yaptığı konuşmanın ardından yazdığı bilgilendirme notunun verildiği bir yetkiliye göre, Başkan trump Şubat ayında, Comey'den  eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn hakkında yürütülen soruşturmayı durdurmasını istedi.

Bu gelişme, Başkan'ın görevi kötüye kullanma suçu olan adaleti engelleme ie itham edilme olasılığını ortaya çıkarabilecek bir siyasi krizi daha da derinleştirdi. Trump yönetimi halen, bir hafta öne Comey'in görevden alınması ile başlayan sorunlar ve Trump'ın çook gizli bilgileri iki Rus diplomata açıklaması ile ortaya çıkan skandal ile mücadele ediyor.

İsmini vermeyen kaynak, Comey'in, Başkan Yardımcısı'na Rus büyükelçi ile temaslarına ilişkin aldatıcı bilgiler verdiği suçlaması ile Flynn'ı görevden almasından bir gün sonra talep ettiği açıklamaya yanıt vermediğini kaydetti. Comey, Başkan ile görüşmesinden hemen sonra bir özet hazırladı ve bu bilgilendirme notunun kopyalarını FBI başkanlığına ve en yakın çalışma arkadaşlarına gönderdi. Söz konusu bilgilendirme notuna ilişkin ilk haber Salı günü New York Times'ta çıktı.

New York Times'ın haberine göre, Trump FBI Direktörü'ne, "Umarım bunu yapabilirsin" dedi.

Beyaz Saray ise gelişmelerin Comey'in bilgilendirme notunda bahsettiği şekilde olmadığını açıkladı ve Başkan'ın Comey ya da herhangi birinden, aralarında General Flynn'a ilişkin olan da dahil, herhangi bir soruşturmayı durdurmasını istedmediğini kaydetti.