Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Kuzey Kore'nin füze denemesinin ardından traderların enerji fiyatlarındaki ralliye odakanmasıyla para birimleri yükseldi. Bölge Borsalarından oluşan endeks ve çoğu hazine tahvili de yükseldi.

Risk algısı geçen hafta cuma günü ABD borsalarındaki yükselişle desteklendi. Brent petrol fiyatları 4. günde de yükseldi.

Singapur'daki Oanda'da kur trader'ı olan Stephen Innes, "Risk algısı bugün daha iyi. Bu durumda, Trump cephesindeki risklerin yatışması ve Brezilya konusunda rahatlama etkili." dedi. Uzman bu hafta Fed yetkililerinin açıklamalarının izleneceğini bildirdi.

Güney Kore wonu 3 günlük düşüşü sonlandırdı, Kospi endeksi 2. günde de yükselirken 10 yıllık tahvil faizi 2 baz puan artışla %2.27 oldu.

Çin'de yuan yatay seyrederken 10 yıllık tahvil faizi değişmeyerek %3.65'te kaldı. Şanghay borsası ise erken saatlerdeki yükselişini sonlandırarak düştü.

Malezya ringiti Kasım'dan beri en büyük ralliyi yaparken KLCI Endeksi Brent petroldeki yükselişle 2. günde de yükseldi. Yabancılar geçen hafta net 192.4 milyon ringit değerinde hisse senedi aldı, bu 11 haftadaki alımların en düşüğü oldu.

Hint rupisi yabancı fonların yerel varlıklara girişinin devam etmesiyle %0.3 yükseldi. Borsa da yükseldi.

Endonezya'da 10 yıllık tahvil faizi 6 baz puan düşerek %6.99 ile Eylül'den beri en düşük seviyeye indi. S&P'nin ülke notunu yükseltmesinin sermaye girişine neden olacağı beklentisiyle para birimi rupi yükseldi.

Filipin pesosu 4 gün içinde ilk kez yükselirken gösterge endeks risk iştahındaki iyileşmeyle ralli yaptı.

Tayland bahtı fazla değişmezken SET Endeksi yükseldi. 10 yıllık faiz ise 2 baz puan artışla %2.73 oldu. Cuma günü yabancılar net 1.6 milyar baht (47 milyon dolar) değerinde tahvil sattı. Bu 28 Nisan'dan beri en büyük çıkış oldu. Hisse senetlerinden ise 23.7 milyon dolarlık çıkış oldu.