Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Washington Post'un şimdiki ve eski yetkililere dayandırdığı haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump, Mart ayında, ülkenin iki üst düzey istihbarat yetkilsinden, seçim kampanyası ile Rusya hükümeti arasındaki olası koordinasyona ilişkin FBI soruşturmasına karşı mücadele edebilmesi için yardım istedi.

Trump, ulusal istihbarat direktörü Daniel Coats ve Ulusal Güvenlik Ajansı direktörü Amiral Michael S. Rogers'tan, 2016 seçimi sırasında, Rus hükümeti ile gizli anlaşma yapıldığına ilişkin delillerin varlığının kamuoyu önünde reddetmemeleri istedi.

Halihazırda görevden olan iki ve daha önce görev almış iki yetkili, Coats ve Rogers'ın her ikisinin de, bu isteği uygunsuz bularak reddettiklerini belirtti.

Trump, FBI Direktörü James Comey'in Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi'ne 20 Mart'ta, FBI'ın "Trump'ın seçim kampanyası ile ilgili kişiler ile Rusya hükümeti arasındaki olası bağlantıların şekli ve kampanya ile Rusya'nın çabaları arasında bir bağlantı olup olmadığını" soruşturmakta olduğunu söylemesinin ardından Coats be Rogers'ın yardımını istedi.