Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dolar endeksinin yönünü yukarı çevirmesi ve İngiltere'deki terör saldırısının yarattığı endişeler doların TL karşısında yükselmesine neden oluyor. Bloomberg'in izlediği 24 gelişen ülke para birimi arasında Lira en kötü performans gösteren 3. para birimi oldu.

Kur saat 09:18'de %0.3 yükselişle 3.5721'den, euro %0.37 artışla 4.01 seviyesinden işlem görüyor.

Dün akşam saatlerinde konuşan Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan 2017 yılı içerisinde 2 kez daha faiz artışına gidilmesinin uygun olduğunu ifade etti. Fed'in gelecek ay faiz artırma ihtimaline neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Faiz artışının gelişen ülke kurları üzerinde de etkili olması bekleniyor. Bazı uzmanlar önceden fiyatlandığı için bu etkinn sınırlı kalabileceğini belirtiyor.

Fed'in yarın akşam açıklanacak Mayıs ayına ait toplantı tutanaklarında gelecek ay faiz artışına dair işaretler yer alabilir.

YÖN NERESİ?

Kapital FX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan 3.55'in kur açısından önemli bir destek noktası olduğunu, bu desteğin aşağı doğru kırılabilirse 3,52 hareketinin mümkün olabileceğini kaydetti.

Erkan "Daha aşağısının görülmesi konjonktürel olarak güç, çünkü USD geçen haftaki değer kayıplarını telafi etme eğiliminde, Fed opsiyon ve tahvil fiyatlaması %77 oranına yükseldi ve küresel jeopolitik risklerin dün akşam itibariyle yeniden artmış olması risk iştahını azaltabilir. 3,55 üzerinde seyirde gün içinde 3,58’i izlemeye devam ederiz" değerlendirmesini yaptı.

Yurtiçinde reel sektör güveni verisi izlenecek, ABD'de ise yeni konut satışları izlenecek.