Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

St, Louis Fed Başkanı James Bullard, bir noktada balayı döneminin sona ereceğini ve Washington'ın hisse senedi piyasasında yükselişlere neden olan politika beklentilerini karşılamak durumunda kalacağını söyledi.

Bullard, Salı günü Tokyo'da Bloomberg TV'ye verdiği röportajda, "Hisse senedi piyasaları ABD'de seçimden bu yana oldukça yükseldi. Benim yorumum, bunun büyük kısmı, kurumlar vergisinde ve muhtemelen bireylere uygulanan verilerdeki değişikliklere yönelik algılamadan kaynaklandığı şeklinde," dedi ve "Bu vergi değişikliklerinden dolayı, ABD'de özel sektör seçimlerden bu yana yüzde 10 ila 15 yeniden değerleme yolunda" değerlendirmesinde bulundu.

Bullard, "İş dünyası güveni seçimden sonra yükseldi. Başkan, önceki yönetime göre daha iş dünyası dostu olarak algılandı," dedi ve "Washington bir noktada beklentileri karşılamak durumunda ve bunun ileride bir endişe kaynağı olacağını düşünüyorum. Balayı dönemi bir noktada sona erecek ve Amerikan politikasının gerçekliği başlayacak" şeklinde konuştu.

Bulalrd, ayrıca, ABD dolarının biraz zayıfladığını söyledi. St. Louis Fed Başkanı, bunun, diğer merkez bankalarının politikalarına ilişkin algılamalarında ABD para politikası ile paralel bir şekilde meydana gelen değişiklikten kaynaklandığını sözlerine ekledi.

Bu yıl Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantılarında oy hakkına sahip olmayan Bullard, Fed'in en güvercin politika yapıcları arsında gösteriliyor. Bullard, faizlerin halihazırda olması gereken yere yakın ya da bunun biraz altında olduğu yolundaki görüşünü tekrarladı. Bullard, 200 baz puanlık bir artışınsırada olduğu yolundaki görürüşü reddetti.