Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin parasal genişlemeyi henüz sonlandırmayacaklarını açıklamasıyla dolar endeksi yükselirken gelişen ülke paraları düştü.

Singapur'daki Commonwealth Bank of Australia'da Döviz stratejisti olan Andy Ji, "AMB Başkanı'nın güvercin tondaki açıklamalarıyla dolar yükselirken Asya para birimleri geriliyor. Yatırımcılar bugün ABD'den Fed'in gelecek ay faiz artışı yapma beklentisini kuvvetlendirecek çekirdek enflasyon verisini bekliyor." diye konuştu.

Güney Kore wonu 3. günde de gerilerken Kospi endeksi 3 haftanın en büyük düşüşüne ilerledi. 10 yıllık tahvil faizi 2 baz puan geriledi.

Endonezya rupisi bir haftadan fazla sürenin en düşük seviyesine inerken 10 yıllık tahvil faizi değişmeyerek %6.95'te kaldı. Malezya ringiti 2. günde de geriledi, 10 yıllığın faizi 2 baz puan artışla %3.91 olurken FTSE Bursa Malaysia KLCI Endeksi yatay seyretti.  

Tayland bahtı yabancı yatırımcılarınımn tahvil piyasasına girişine rağmen 2. günde de geriledi. Yabancılar dün net 3.7 milyar baht (108 milyon dolar) değerinde tahvil aldı. Filipin pesosu ve Borsası düşerken tahviller fazla değişmedi.

Bugün Çin, Tayvan ve Hong Kong piyasaları tatil nedeniyle kapalı.