Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, S&P 500 Endeksi'nin rekor seviyesinde olmasıyla birlikte fazla değişmedi. Yatırımcılar, çeyreğin son kar açıklamalarını bekliyor ve Fed'in Haziran ayında yapacağı toplantıya hazırlanıyor. 

Haziran vadeli S&P 500 kontratları, New York saatiyle 06:14'te yüzde 0.2'den az bir düşüşle 2,410.75'e inerken, benzer vadeli Dow Jones kontratları da yüzde 0.1'den az düştü ve 21,048'e indi. S&P 500, ekonominin birinci çeyrekte beklenenden daha hızlı bir büyüme kaydettiğini gösteren verinin ardından Cuma günü yükselişe geçti.  

Fed fon vadelilerinin gösterdiğine göre traderlar, Fed toplantısında faiz artışına gidilmesine kesin gözüyle bakıyor. Para politikası yetkilileri, daha yüksek borçlanma maliyetlerinin daha güçlü bir işgücü piyasası ve ekonomik görünüm ile kesişime ihtiyaç duyduğu işaretlerini verdi. 

Analistlerin katıldığı Bloomberg anketine göre, Salı günü açıklanacak verinin, kişisel gelir ve harcamaların Nisan ayında bir önceki aya göre daha hızlı bir büyüme kaydettiğini göstermesi bekleniyor.