Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'de beklenenden iyi gelen imalat verisinin risk iştahını artırmasıyla Asya para birimleri yükseldi. Bölge Borsalarından oluşan endeks bu hafta ilk kez yükseldi ve 2014'ten beri en uzun aylık yükselişe ilerledi. Tokyo'daki SBI Securities'den Tsutomu Soma "Dolar daha zayıf seyir izliyor, bu da gelişen ülke kurlarını destekliyor. Çin verisi de bu iyimserliğe katkı sağlıyor" dedi.

Çin'de onshore ve offshore yuan Çin Merkez Bankası'nın günlük fixingi %0.09 artırmasıyla yükseldi. Şanghay borsası ve Hang Seng endeksleri tatil sonrası yükseldi. 10 yıllık tahvil faizi 3 baz puan düşerek %3.64 ile 15 Mayıs'tan beri en büyük düşüşü kaydetti. Ülkede imalat PMI Nisan'da 51.2'de kaldı. Bloomberg anketine katılan uzmanların beklentisi 51'di.

Güney Kore wonu 3 günlük düşüş sonrası yükselerek Asya'daki yükselişe öncülük etti. Kospi endeksi 2012'nin Ocak ayından beri en iyi aylık yükselişe hazırlanırken 10 yıllık tahviller fazla değişmedi. Ülkede Nisan ayında sanayi üretimi yıllık %1.5 beklentisine karşılık %1.7 arttı. Tayland bahtı yükselirken 10 yıllıklar yatay seyretti.

Endonezya'da Jakarta borsası yükselirken rupi ve 10 yıllık tahviller yatay seyretti. Filipin pesosu yükselirken borsa geriledi. Ülkede yıllık büyüme beklentisi %5.1'den %5.3'e yükseltildi.