Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalkan ve içerisinde 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ile albay ve yarbayların da bulunduğu helikopter düştü. TSK'dan yapılan açıklamaya göre, helikopterdeki 13 asker şehit oldu.

Helikopterin Uludere-Beytüşşebap yüksek gerilim hattına çarpması sonucu düştüğü belirtildi.

Şırnak Valiliği, sevk edilen ekiplerin olay yerine ulaştığını duyurdu.

13 ASKER ŞEHİT

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yazılı açıklaması şöyle;

31 Mayıs 2017 Çarşamba günü, Şırnak/Şenoba Tugay Komutanlığından kalkış yapan ve içinde 13 personelimizin bulunduğu AS 532 COUGAR tipi bir helikopter, kalkışından kısa bir süre sonra, ilk alınan bilgilere göre, yüksek gerilim hatlarına takılması sonucunda saat 20.55 sularında kaza kırıma uğramıştır. Olayla ilgili inceleme devam etmektedir.

Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızın şehit olduğu bilgisi alınmıştır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

İÇİNDE TÜMGENERAL, ALBAY VE YARBAYLAR DA VAR

İHA'nın haberine göre, edinilen bilgilere göre, akşam saatlerinde Şenoba'dan birlikleri denetlemek amacıyla kalkan ve içerisinde bir tümgeneral ile albay ve yarbayların da bulunduğu toplam 13 askerin olduğu Coogeer tipi helikopter ile irtibat, Irak sınırında bulunan Uludere ilçesine bağlı Şenoba mevkiinde kesildi.

Bir süre sonra helikopterin düştüğü belirlendi. Olay yerine helikopterler ve zırhlı araçlarla çok sayıda asker ile ambulans sevk edildi.

KAZA, KALKIŞTAN 3 DAKİKA SONRA OLDU

Şırnak Valiliği, 22:00 sularında yaptığı açıklamada, kazanın kalkıştan üç dakika sonra olduğunu, helikopterin yüksek gerilim hattına takılarak düştüğünü duyurdu.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Twitter mesajında "Şırnak'tan acı bir kaza haberi, yine yüreğimize kor ateşler düştü. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun..." dedi. Öte yandan şehit bilgisi ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI ŞIRNAK'A GİTTİ

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde askeri helikopterin düşmesinin ardından bölgede incelemelerde bulunmak üzere Şırnak'a gitti.

Haberturk.com