Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Türkiye ile Ukrayna arasında iki ülke vatandaşlarının sadece kimlik kartıyla karşılıklı ziyaret yapmasına imkan tanıyan anlaşmanın imzalanmasının ardından Ukraynalı kafileyi taşıyan uçak Atatürk Havalimanı'na geldi.

Türk Hava Yollarına (THY) ait Kherson-İstanbul tarifeli uçağın saat 11.00'de havalimanına ulaşmasının ardından yolcular pasaport işlemlerini yaptı.

Yolculardan 36 yaşındaki iş adamı Oleksiy Volkov, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki anlaşmanın turist sayısını artıracağını söyledi.

Volkov, uygulamayla kontrol noktalarından daha çabuk geçiş yapacaklarını ifade ederek, zaman geçtikçe yolcu sayısının artacağını belirtti.

90 GÜN VİZESİZ KALMA HAKKI

Ankara'da 14 Mart'ta imzalanan ve iki ülke vatandaşlarının karşılıklı kısa süreli seyahatlerinin kolaylaştırılmasını teşvik etmeyi amaçlayan anlaşmaya göre, Türk ve Ukrayna vatandaşları seyahatlerinde 180 gün içinde toplamda 90 günü aşmamak kaydıyla taraf ülkeye girip çıkabilecek, bu ülkeden transit geçebilecek.

Geçen yıl Bakanlar Kurulu, Ukrayna vatandaşlarının Türkiye'ye yapacakları seyahatlerinde 60 gün olan vizesiz kalış süresinin 90 güne çıkarılmasını kararlaştırmıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da şubat ayında Ukrayna'ya yaptığı ziyarette, iki ülkenin sadece kimlik kartıyla seyahat için mutabakata vardığını açıklamıştı.

Haberturk.com