Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında yapılan Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısında, ekonominin canlandırılması, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yatırım ve teşvikler görüşüldü.

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında gerçekleştirilen Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı saat 19.00'da bitmiş, yaklaşık 5 saat süren toplantıda ekonomideki gelişmeler bütün yönleriyle ele alınıp değerlendirilmiştir. Bu çerçevede büyüme, enflasyon, faiz, özel sektör ve kamu yatırımları, kamu finansmanı, dış ticaret, cari denge, cazibe merkezleri, bütçe performansı konularında ilgili bakanlar sunumlar gerçekleştirdi. Toplantıda bakanların sunumları üzerinden aşağıdaki değerlendirmelerde bulunuldu.

*Güçlü büyüme performansıyla öne çıkan Türkiye ekonomisinde son aylarda artış eğilimi gösteren faiz, enflasyon ve işsizlik rakamları düşme eğilimine girmiştir.

*KGF destekli finansman paketi ile faizsiz KOSGEB kredisi uygulamalarının son derece başarılı olduğu ve bu sayede reel sektörün dalgalanmalardan etkilenmesinin engellendiği tespit edilmiştir.

*Bütçe büyümesinin, üretim ve istihdamı destekleyici maliye politikalarının mali disiplini bozmadığı, bütçe açığının ise hedeflenen oranın üzerine çıkmayacağı belirtilmiştir.

*2017 yılının başından beri devam eden ihracat artışının önümüzdeki dönemde de devam edeceği ortaya konulurken cari açık rakamlarının da hedeflere uygun olarak gerçekleşeceği belirtilmiştir.

*Ekonomideki güçlü büyümenin sürdürülmesi için alınması gereken ilave tedbirler de toplantıda değerlendirilmiştir.

Toplantıda, ekonomideki son gelişmelerin yanı sıra ekonominin yeniden canlandırılması, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yatırım ve teşvikler ele alındı.

Yıldırım başkanlığındaki toplantıya, Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli ve Mehmet Şimşek, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Maliye Bakanı Naci Ağbal ile ilgili bürokratlar katıldı.