Advertisement
HABERLER ABONE OL

Piyasalar bu hafta ekonomik verilerin dışında siyasi ve jeopolitik gelişmelerden de yön bulacak..Yatırımcıların radarında yer alan 3 haber öne çıkıyor.

KATAR SORUNU

Katar krizine yönelik gelişmeler piyasaların hareketinde önemli olacak. Suudi Arabistan, Mısır, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri terör örgütlerini barındırarak teröre destek verdiği gerekçesiyle Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kestiğini duyurdu.

Bu gelişme Katar Borsasının 2009'dan beri en sert düşüşü kaydetmesine neden oldu. 

İNGİLTERE SEÇİMİ

Son günlerde terör olaylarıyla sarsılan ülke 8 Haziran'da genel seçime gidiyor. Son anketlerde, muhalefetteki İşçi Partisi'nin oylarında artış olduğu görülüyor. Seçimlerde tek bir partinin çoğunluğu sağlayamamasının kısa vadede ülke politikalarına dair belirsizlikler ortaya çıkaracağına dikkat çekiliyor.

Singapurdaki Oanda Corp.ta Döviz traderı olan Stephan Innes "2015 yılındaki seçimlerin "dejavu"su olacağına dair artan bir algı var"dedi. 2015'te anketlerdeki sonuçların aksine Muhafazakar Parti ve David Cameron seçimleri kazanmış, pound değer kazanmıştı.

Innes ayrıca Pound'un son terör saldırısı şoklarına karşı hassasiyetinin azaldığını bildirdi.

ESKI FBI BAŞKANI İFADE VERECEK

ABD Başkanı Donald Trump tarafından 10 Mayıs'ta görevine son verilen eski FBI Direktörü Comey, 8 Haziran'da komitenin, görevine son verilmesiyle ilgili oturumuna katılacak.

Kamuya açık yapılacak oturumda Comey'e, hem görevine son verilmesi hem de Rusya soruşturması kapsamındaki iddialarla ilgili sorular yöneltilecek. Uzun süredir beklenen bu gelişme ABD hisse senetleri ve dolarda hareketliliğe neden olabilir.